„a kert a ház lelkének a tükre”,

„mutasd meg a kerted, megmondom, ki vagy”

A kertészeti kivitelezések során saját díszfaiskolánkból biztosítjuk a szükséges növényeket. Azokat a növénycsoportokat, vagy fajokat, melyek termesztésével nem foglalkozunk, a legnevesebb magyar, és európai faiskolákból szerezzük be.

Az ültetést követően, amennyiben a gondozást a Naste Bau Kft végzi 3 év telepítési garanciát vállalunk.

A nem általunk gondozott növényekre eredési garanciát biztosítunk megrendelőink részére.

Tájépítés:

A kertészeti kivitelezésünk egyik területe a tájépítés. A kert határain túlívelő, a környezetet nagyobb mértékben megváltoztató, vagy éppen a rajta ejtett sebeket helyreállító beavatkozásokat határozzuk meg tájépítésként.

A Naste Bau Kft autópálya, út-vasút és környezetvédelmi beruházások során kivitelez tájépítési munkákat.

A tájépítési munkák során Magyarországon jelentős nagyberuházásokon vehettünk részt és kapunk megbízásokat napjainkban is.

A kivitelezés során végzünk fakivágási, írtási munkákat. Helyezünk védelembe fákat, telepítünk át védett növényeket. A terep átalakításánál végzünk jelentős terepalakítási földszobrászati feladatokat. Telepítünk fákat, cserjéket, örökzöldeket, fenyőket és füvesítünk megbízható módszerekkel, garanciával. Ezek a feladatok kihívások is egyben, mert olyan módon kell növénytelepítést végeznünk, hogy a nagy beruházásoknál alkalmazott módszerek és későbbi extenzív ápolási módok a növények minimum igényeinek a kielégítésére elégségesek csak. Az általunk alkalmazott technológiák a növénytelepítéseknél a vízmegtartásra és rendkívül gyors gyökérzetfejlesztésre irányulnak. A füvesítéseknél, talaj és rézsűmegkötéseknél olyan sík felületi füvesítő módszereket, hidrovetéses technológiát, vagy más stabilizáló ( jutaszövetes, Derozion, Fűtex alkalmazásokat) választunk a szükséges geotechnológia kialakításával.

Parképítés, kertépítés:

A kertépítés a Naste Bau Kft életében a legigényesebb kertészeti megoldásokat alkalmazó építés kivitelezési terület. Az ágazat keretein belül magán megrendelők kertjei, lakóterületek kertjei (lakóparkok, lakótelepek), játszóterek, közintézmények parkjai, sport létesítmények, közterek, városi- kistelepülési főterek kivitelezését végezzük. Ezek a területek a legigényesebb és legaprólékosabb kivitelezési módszereket igénylik tőlünk. A növények telepítésétől, a füvesítésen, gyepszőnyeg terítésen keresztül a kerttechnikai elemek építéséig a teljes kivitelezést végezzük. A megrendelővel, tervezővel folyamatosan kapcsolatot tartunk és olyan, műveket hozunk létre, amelyek a megbízó kedvét szolgálják.

Végzünk:

 • tereprendezést,
 • földszobrászatot,
 • alakítunk terepplasztikákat speciális gépeinkkel.

Ültetünk:

 • fákat,
 • cserjéket,
 • örökzöldeket,
 • fenyőket,
 • évelő és egynyári virágokat. 

Telepítünk füvet:

 • síkvetőgéppel,
 • hidrovetéssel,
 • gyepszőnyeg fektetéssel.

Építünk:

 • kerttechnikát:
 • automata öntözőrendszert,
 • kerti burkolatokat,
 • kerti tavat,
 • medencét,
 • kerti támfalakat,
 • pergolákat,
 • virágrácsokat,
 • kerti grillezőket,

Helyezünk el kerti bútorokat

Telepítünk gyermek játékokat.

Parképítési, kertépítési munkáinkat hivatástudattal végezzük, mert hiszünk benne, hogy a jól elvégzett kivitelezési feladatok megvalósításával Magyarország fejlődik, a Magyar kertkultúra jobbá lesz, megbízóink pedig hosszú távon élvezik az elkészült kerteket. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy megrendelőink elégedettek legyenek.


Parkfenntartás:

A Naste Bau Kft a megépített zöldfelületeire garanciát vállal, megbízások alapján azokat gondozza és ápolja.

Végezzük közparkok, játszóterek fenntartását, a nagy beruházások során épített zöldfolyosók és növényzet utógondozását.

Felkészült szakember gárdánkkal és megfelelő eszközállományunkkal folytatunk nagy felületű gyepápolási munkákat, ami a szükséges tápanyag utánpótlástól, a fűnyíráson át, a gyepfelújításig, levegőztetésig, felülvetésig terjed. Végezzük ezeket a munkákat közparkokban, autópályán, út és vasút, ipari létesítményekben, és természetesen a nagyon intenzív módszerekkel magánkertekben is.

Folytatunk védett fa idős faápolási munkákat is.

Téli időszakban közterületeken, ipari létesítményekben, önkormányzatoknak végzünk gépi és kézi hó eltakarítást és síkosság mentesítést.

A gyep szakmai területét külön kezeljük. Komplex technológiákat dolgoztunk ki és alkalmazunk. A fűmag vetését kézi és gépi módszerekkel végezzük.

A gépi síkfüvesítés esetén egy menetben lazítjuk fel a talajt talajmaróval, úgy hogy a felső rögös részeket alulra helyezzük. Ezt követően elvetjük a magot. A kijuttatott magmennyiségét szakmai elvek és megrendelői igények alapján tudjuk állítani. A vetést követően, szintén ugyanabban a menetben egy bordás hengerrel rendezzük a terepet és nyomjuk bele a magot a talajba.

A hidrovetés alkalmas sík felületek és rézsűk füvesítésére. A gép tartályában keverjük össze a magot, ragasztóanyagot, mulcsanyagot és műtrágyát. Képezünk egy emulziót, melyet nagy nyomással juttatunk ki a felületre. Ezzel a módszerrel hatékonyan, gyorsan, nagy biztonsággal, taposás nélkül tudunk füvesíteni. A mag a szükséges mennyiségben van a keverékben. A ragasztóanyag stabilizálja a felszínt, megakadályozza a talajeróziót. A mulcs megakadályozza a mag gyors kiszáradását a talaj felszínén. A kijuttatott tápanyag a maghoz közel biztosítja a kelést követő időszakban a csírázó fű tápanyag igényét. A nagy nyomású vízzel a talajhoz szorítjuk  a magot, és egyben a vizet is biztosítjuk.


A gyeptechnológiánk másik fontos eleme a gyepfelújítás, gyeplevegőztetés. Ezzel a módszerrel használat mellett egy menetben több a fű számára fontos feladatot tudunk elvégezni. A talajlevegőztetéssel a megfelelő szerkezetet biztosítjuk, a filcesedést szüntetjük meg. A kijuttatott agyagmentes homokkal a talaj levegő háztartását javítjuk. A kiszórt műtrágyával a fű fejlődéséhez szükséges tápanyagokat pótoljuk. A fű felülvetéssel a hiányos gyepet tudjuk besűríteni. A technológiai folyamat zárásaként egy könnyű hengerrel egyengetünk. Mindezt egy menetben végezzük, speciális gyepgumikkal ellátva a gépet, hogy ne rongálja a füvet.

Az utógondozás során a kaszálások mellet szelektív gyomírtást is tudunk végezni

Ezek alapján komplex gyepápolási technológiákkal állunk megrendelőink szolgálatára.

 
Tekintse meg referenciánkat

Faültetés


Napelemes rendszer telepítése a NASTE-BAU Kft-nél

Munkáinkból:

Tartalom megtekintés találat : 247033